מזונות העל המובילים עבור ילדך

ללא קטגוריה

מזונות העל המובילים עבור ילדך

עם כל המגוון הקיים של מזונות בריאים וידידותיים לתינוקות קל להתבלבל. על מנת לעזור לך לתת את הטוב ביותר לתינוק שלך, אנו רוצים לשתף ולהבליט כמה מהמזונות החשובים.

מפירות וירקות עשירים בויטמינים ועד לשעועית מלאה בחלבונים, מזונות העל הללו עשירים ומזינים, נמכרים במחירים סבירים, קלים להכנה וטעימים להפליא.

 

אבוקדו

אמהות “מבינות” רואות באבוקדו כמזון הראשון. הפרי-ירק הזה עשיר בשומנים בלתי רוויים בריאים שמסייעים להגברת התפתחות המוח. למעשה, הרכב השומן של אבוקדו הוא דומה מאוד לזה שבחלב האם.

רעיונות הגשה: מחית אבוקדו עם מזלג או סלט אבוקדו לתינוק.

 

בננות

ידועות כמקור טוב לאשלגן, הפרי הזה גם מכיל את הויטמינים B6 ו C, סידן וברזל.

רעיונות הגשה: הכנת פירה של בננה ומנגו או שייק פירות עבור הקטנצ’יק שלך, פירה בננה עם גושי אפרסק ויוגורט חלב.

 

אוכמניות

אוכמניות מלאות בנוגדי חמצון. הכחול העמוק של האוכמניות מגיע מפלבונואידים שמועילים לעיניים, המוח ואפילו לדרכי השתן של ילדך.

רעיונות הגשה: לערבב או להכין תערובת של אוכמניות ולפזר כפית של מחית הפירה הסגולה על פודינג אורז וקוקוס.

 

ברוקולי

הירק הזה מלא בסיבים וסידן. אנו ממליצים להכניס את הטעם הייחודי של הברוקולי מוקדם למזון התינוק שלך כדי להרחיב את הטעמים הנרכשים ולעודד אותו לאהוב במשך כל ימי חייו ירקות ירוקים.

רעיונות הגשה: להרתיח עד שמתרכך, לחתוך לחתיכות קטנות מספיק כדי שהילד יוכל לאכול בבטחה ואז להירגע. האידוי מנטרל את הפריכות מהברוקולי ויש תינוקות שאפילו מעדיפים את המרקם והטעם כאשר הוא קר.

 

עדשים

שעועית וקטניות אחרות מלאים בחלבונים וסיבים. אבל בניגוד לשעועית הגדולה יותר, העדשים הקטנים יוצרים בקלות עיסה מהנה שמתאימה במרקמה לטעימות של התינוק. הם גם מהמזונות הזולים והבריאים ביותר שניתן להשיג.

רעיונות הגשה: לבשל גזר קצוץ דק ביחד עם העדשים.

 

שזיפים מיובשים

בין אם אוכלים “שזיפים” או “שזיפים מיובשים”, הפירות הצנועים האלה אינם נשמעים או נראים זוהרים מידי – אבל הם רכים, מתוקים ומלאים בסיבים.

רעיונות הגשה: להגיש שזיפים מיובשים לבד או מעורבבים עם מזונות אחרים כמו שיבולת שועל או דגני בוקר.

 

בטטות

בטטות הן אחד מהמזונות הפופולריים ביותר עבוד תינוקות שנוטים לאהוב את המתיקות והמרקם שלהן. ירקות השורש והצבעוניים האלה מלאים בבטא קרוטן, ויטמין סי ומינרלים כולל ברזל ונחושת.

רעיונות הגשה: פירה בטטה.

 

דלעת ודלורית

צהובים או כתומים – ירקות החורף כמו דלורית ודלעת עשירים במיוחד בבטא קרוטן וידועים בכך שהם טובים מאוד לעיניים. הם גם מקור מצוין לויטמין סי. המתיקות הטבעית והמרקם הקרמי מוסיפים למגוון הקיים בחורף.

רעיונות הגשה: לצלות  דלעת או דלורית, להוציא את החלק הפנימי ולרסק אותו למזון ראשוני קל.

 

הפניות:

https://www.babycenter.com/0_the-10-best-foods-for-babies_10320505.bc

AAP. 2012. Starting solid foods. American Academy of Pediatrics. http://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/feeding-nutrition/Pages/Switching-To-Solid-Foods.aspx [Accessed December 2016]

Baker RD, Greer, FR, American Academy of Pediatrics Committee on Nutrition. 2010. Diagnosis and prevention of iron deficiency and iron-deficiency anemia in infants and young children (0-3 years of age). Pediatrics 104(1):119. http://pediatrics.aappublications.org/ [Accessed December 2016]

Fleischer DM, et al. 2013. Primary prevention of allergic disease through nutritional interventions. Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice 1(1):29-36. http://www.jaci-inpractice.org/article/S2213-2198(12)00014-1/fulltext [Accessed December 2016]

Harvard School of Public Health. 2015. Health benefits of taking probiotics. Harvard Health Publications. http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/update0905c.shtml [Accessed December 2016]

Krebs NF et al. 2006. Meat as a first complementary food for breastfed infants: Feasibility and impact on zinc intake and status. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition 42(2):207-214. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16456417 [Accessed December 2016]